4 tips voor het maken van perfecte taart korst

1. Gebruik zeer koude boter of vet

Als het recept om boter of vet vraagt moet het goed gekoeld zijn en gesneden worden in kleine stukjes, zodat er op het einde een schilferige korst ontstaat. Het vet in een taart korst moet een deel van zijn integriteit in het deeg te handhaven om de korst echt schilferig te maken. Beginnend met zeer koud vet maakt het makkelijker om het vet later pas te laten bakken in het deeg. Op een warme dag, moet je het vet in de vriezer doen voor 10 tot 15 minuten voordat je begint met het maken van het deeg.

2. Het behouden van sommige brokken deeg

Veel recepten vragen je het vet direct met het deeg te mengen. Zorg ervoor dat je een paar grotere stukken vet in het deeg behoudt om een optimale schilferigheid te garanderen. Als het opwarmt, creëert het vet stoom, waardoor kleine zakken van lucht ontstaan die het schilferige karakter creëren. Het handhaven van een paar grotere stukken vet zorgt er ook voor dat het deeg niet wordt overwerkt.

3. Beperk het water

Begin met behulp van de minimale hoeveelheid water of andere vloeistof die gevraagd wordt in het recept. Water helpt glutenontwikkeling, die je voor een schilferige korst wilt vermijden. Voeg net genoeg water (of andere vloeistof) toe zodat het deeg bij elkaar gehouden wordt. Het deeg moet er heel ruig uitzien.

Een manier om het water te beperken? Gebruik wodka in plaats van water, het bevat minder water in volume dan werkelijk water en de alcohol vaporiseert tijdens het afbakken van de taart.

4. Maak een schijf

Voordat je met het deeg begint, neem de tijd om het vorm te geven in een schijf minder dan 1-inch dik en met gladde randen. Zorg voor goed bebloemde handen en een goed gebloemd werkoppervlak, zodat het vormen van het deeg gemakkelijker wordt. Deze stap maakt het deeg veel gemakkelijker uit te rollen snel, zo wordt het deeg gelijkmatig verdeeld en helpt scheuren aan de randen te voorkomen.

 

Bron: xenos.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *