Vijf reden voor een goede bouw

In dit artikel vind je vijf reden waarom of hoe je een goede bouw krijgt (bron: Supspace).

Genetica

Genetica is belangrijk. Als je dat ooit zou kunnen, zou je je ouders goed kiezen. De spieren wordt ten minste gedeeltelijk bepaald door genetica. Echter, met een basis kun je altijd lichaamsvorm te verbeteren. Omdat jong zijn ook gunstig is voor spieropbouw en met name jong zijn en mannelijk zijn, als gevolg van de hogere hoeveelheid testosteron die van nature aanwezig is in deze groep.

Volume en intensiteit

Train met een hoog volume en een gemiddelde intensiteit. “Volume” is de hoeveelheid sets en herhalingen die je doet en “intensiteit” is hoeveel gewicht je kiest. Voor elke krachttraining set voer je 10 tot 15 herhalingen uit met minder dan een minuut pauze tussen de sets.

Vermoeide spieren

Duw elke oefening ingesteld op in de buurt van “mislukking.” Falen betekent niet dat je niet nog een herhaling in een set kon doen vanwege vermoeidheid. Voor een 3-set oefening, kan je beginnen met een zwaarder gewicht voor 15 herhalingen in de eerste set en vervolgens elke set te verminderen met 2, zodat je laatste set met 11 kilo lift. Zelfs als je moe bent moet je proberen je beste inspanning voor elke set te geven.

Kies de juiste oefeningen

Maak gebruik van de “big three” gewicht training oefeningen. Dit zijn de kraakpanden, de deadlift en  bankdrukken. Ze bouwen kracht, conditie, en bulk en moeten altijd worden opgenomen in een of andere vorm.

Frequente workouts

Train minstens drie keer per week. Drie sessies per week is de minimale hoeveelheid volume die nodig is om een spier-gebouw stimulus te creëren. Mensen met een aanzienlijke krachttraining ervaring kunnen proberen meer sessies te doen.

Wat je kunt helpen tijdens het trainen is goede voeding binnen te krijgen, bijvoorbeeld C4 Ultimate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *