Wijn: Pinot Grigio

Naar een lange zomerdag veel gewerkt te hebben is het heerlijk om in de tuin te genieten van een koud goed glas wijn. Maar welke wijn kies je hiervoor en waar geniet je van? Er zijn veel verschillende soorten wijn en toch moet je er een kiezen en kan de keuze moeilijk zijn. Ga je voor een Port of juist voor een goedkoper huismerk wijntje? Toch zijn er veel andere wijnen die je kunt proberen en is de Pinot Grigio hier een van. Het is de ideale wijn waarvan je kunt genieten naar een lange werkdag. Hoe drink je deze wijn het best? En waar komt de Pinot Grigio eigenlijk vandaan? Daar vertel ik je van alles over in dit artikel, dus lees het grondig door!

Pinot Gris of juist de Pinot Grigio

Wijn namen kunnen soms moeilijk zijn en veel mensen denken dat een Pinot Gris hetzelfde is als de Pinot Grigo. Echter is dit niet waar en komt de Pinot Gris uit Frankrijk en heeft het vooral een krachtige zoete smaak, deze kun je ook lang laten liggen. De Pinot Grigio komt daarentegen uit Italië en is het zachte broertje van de Pinot Gris. Deze wijn is een stuk soepeler en lichter van de smaak, als je deze wijn drinkt, denk je gelijk aan fruit. De Pinot Grigio is ideaal om meteen op te drinken vooral als die goed koud is. Het is een echte wijn die je kunt gebruiken op een zomerdag met een lekkere borrel. Gebruik je hem voor het menu van een restaurant? Serveer hem dan altijd op 7 graden, dan is hij namelijk het beste van smaak en proef je dit ook echt terug. 

Herkomst van de wijn

Zoals eerder gezegd is de Pinot Grigio een Italiaanse wijn die uit Italië komt. Dit klopt niet helemaal want hij komt oorspronkelijk toch echt uit Frankrijk. Dit was vooral in de 14e eeuw het geval, maar de wijn wordt hier niet meer geproduceerd. De wijn ging de hele wereld over en was zelfs de favoriete wijn van keizer Charles IV. Daarom kwam de wijn al snel in Italië terecht en hier is de geweldige Pinot Grigio Ontstaan. Het is een van de best verkochte wijnen in Europa en deze zie je ook veel terugkomen op de kaart van een restaurant. Dit komt doordat je de Pinot Grigio goed kunt combineren met een lekker gerecht. Hieronder gaan wij je daar meer over vertellen en kun je dit gebruiken in de praktijk.

 

Wat kun je combineren met deze wijn?

De vraag is natuurlijk, wat kan je het beste eten in combinatie met de Pinot Grigio. De Pinot Grigio gaat minder goed samen met een diner vergeleken met de Port. Deze wijn is vooral bedoeld voor een licht aperitiefhapje. Hierbij kun je denken aan een lekkere rosbief carpaccio of juist een ander voorgerecht. Ook kun je gaan voor de Italiaanse bruschetta en kun je deze heerlijk met elkaar combineren. Daarnaast gebruiken sommige mensen deze wijn ook in combinatie met een heerlijk romig dessert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *