Thuis de perfecte bierproeverij organiseren

Samen met vrienden of collega’s thuis een bierproeverij organiseren, dat kan alleen maar leuk worden. Om het tot een absoluut succes te maken geef ik je een aantal tips.

Te beginnen met de glazen die je gebruikt, bij het gebruik van de goede glazen zullen de smaken optimaal tot ontwikkeling komen. Goede glazen zijn glazen die aan de bovenkant veel ruimte hebben, op deze manier kun je alles goed ruiken en proeven. Wanneer je een glas hebt dat wat smaller is blijven er veel smaken in het glas opgesloten zitten en proef je die smaken dus een stuk minder goed. 

Ook de volgorde waarin je de bieren gaat drinken is belangrijk. Hierin heb je verschillende opbouw mogelijkheden, zo kun je van bieren met een laag alcoholpercentage naar bieren met een hoog percentage gaan. Ook zou je de opbouw kunnen doen aan de hand van de kleur van het bier, het beste is dan om van licht naar donker te gaan.  

Het volgende punt is de hoeveelheid bieren bij een proeverij. Wanneer je veel bieren moet proeven neemt de waarneming van de verschillende geuren en smaken af. Daarom is het gebruikelijk om minimaal 4 en maximaal 6 biertjes in een proeverij te hebben. Nadat je bier hebt gedronken is het ook altijd aan te raden om even je mond te spoelen met water. Dit om ervoor te zorgen dat je minder snel dronken wordt en zo komen de smaken beter over. 

Bierproeverij op locatie

Je kunt thuis bier proeven maar je zou dit ook op locatie kunnen doen. Dit zou je bijvoorbeeld kunnen doen bij slijterij Breukers in Boekelo. Zij organiseren regelmatig bierproeverijen, dat niet alleen ze organiseren ook whisky of wijn proeverijen. Ook heb je de mogelijkheid om zelf je eigen proeverij samen te stellen met bijvoorbeeld jenevers. Er is zelfs de mogelijkheid om je eigen bierproeverij online te organiseren. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *