Een frietsnijder kopen voor jouw horecazaak

Binnen elke horecazaak is het zo dat er behoorlijk wat lekkere frietjes worden geserveerd. Dat hoeft eigenlijk niet te verbazen. Frietjes zijn namelijk erg lekker bij een groot aantal verschillende gerechten. Om deze frietjes te kunnen maken zal je meer dan waarschijnlijk gebruik willen maken van een professionele frietsnijder. Voor het kopen van een dergelijke frietsnijder geldt uiteraard dat je met best een aantal verschillende zaken rekening zal willen houden. Ze moet dan ook net wat meer frietjes kunnen maken dan bij jou thuis het geval zou zijn. Wil je graag meer te weten komen over het kopen van een snijder voor in jouw horecazaak? Lees dan vooral snel verder.

Let op het materiaal waar de frietsnijder van is gemaakt

Van groot belang bij het aanschaffen van een frietsnijder voor in de horeca is stil blijven staan bij het soort materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. Indien je ervoor kiest om een snijder voor bij je thuis te kopen zal je kunnen vaststellen dat deze veelal uit een soort hard plastic of kunststof is gemaakt. Dat geldt niet voor professionele frietsnijders. Voor deze laatste geldt dan ook dat het doorgaans sterk wordt aangeraden om te kiezen voor een exemplaar van RVS. 

Op deze manier ben je verzekerd van een zo optimaal mogelijke kwaliteit waar je bovendien ook nog eens langdurig van zal kunnen genieten. Hou bij het kopen van een horeca frietsnijder hoe dan ook steeds rekening met de duurzaamheid van het materiaal, want de hoeveelheid aan frietjes die gemaakt dienen te worden door de snijder ligt een behoorlijk stuk hoger in vergelijking met een exemplaar die je thuis gebruikt. Dit is dus beslist iets om bij stil te blijven staan.

Kiest je voor een manueel of een elektrisch exemplaar?

Bij het kopen van een frietsnijder heb je eveneens de mogelijkheid om een keuze te maken tussen verschillende soorten uitvoeringen. Hierbij maken we een concreet onderscheid tussen:

  1. Een manuele frietsnijder;
  2. Een automatisch, elektrisch exemplaar; 

In het eerste geval kan je rekenen op een voordeliger prijskaartje. Daar staat evenwel tegenover dat je zelf een significant deel van het werk voor je rekening dient te nemen. Bij een automatisch exemplaar is dat niet het geval. Het feit dat er hierbij sprake is van een elektrische snijder zorgt er namelijk in de praktijk voor dat het werk aanzienlijk wordt verlicht. In het bijzonder voor zaken die behoeften hebben aan een grote hoeveelheid een frietjes die moeten worden gemaakt kan er worden vastgesteld dat het bestellen van een elektrisch exemplaar geen overbodige luxe is. 

Over welke dikte moeten je frietjes beschikken?

Bij het kopen van een snijder zijn er best een aantal verschillende zaken waar je rekening mee zal willen houden. Eén van deze zaken is de dikte waar je frietjes over kunnen beschikken wanneer je ze hebt gesneden. Standaard is het zo dat de meeste frietsnijders de mogelijkheid hebben om frietjes in de volgende diktes te snijden: 

  • 8 x 8 mm; 
  • 10 x 10 mm; 
  • 12 x 12 mm;

Bij het kopen van een bepaalde frietsnijder is het hoe dan ook altijd een goed idee om even te controleren welke afmetingen ze precies aankan. Op deze manier zorg je ervoor dat je altijd de gewenste frietjes kan maken voor in jouw (horeca)zaak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *